Do pivárne prišiel s mačetou a dreveným kolíkom. Z fontány ukradli vodné trysky. Pozor na peňaženky

17.06.2010 Celý región

Do pivárne prišiel s mačetou a dreveným kolíkom:\r\nHumenskí policajti obvinili včera z prečinu výtržníctva 49 ročného Humenčana.
Obvinený muž sa včera (16.06.2010) večer pohádal v jednej z humenských pivárni s 38 ročným mužom, tiež z Humenného. Po hádke vyšiel z pivárne, vzápätí sa však vrátil, ale v jednej ruke mal mačetu a v druhej drevený kolík. Takto vyzbrojený rýchlim krokom kráčal k mužovi s ktorým sa pohádal, pričom povedal, že biť ho tu nikto nebude a mačetu a drevený kolík zodvihol nad hlavu na znak útoku. K napadnutiu nedošlo, nakoľko útočník bol v pivárni spacifikovaný a následne bola privolaná polícia.

Z fontány ukradli vodné trysky:
Prešovskí policajti vyšetrujú v týchto dňoch krádež mosadzných trysiek z jednej z prešovských fontán.
Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 13.6.2010 do 15.6.2010 ukradol z fontány na Námestí mieru celkovo 144 vodných trysiek. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 1 100. - €. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.

Pozor na peňaženky:
Počas včerajšieho dňa došlo v Prešove k trom prípadom krádeže peňaženiek. Dvakrát to bolo pri cestovaní trolejbusom a raz pri nakupovaní v obchodnom dome.
71 ročnej Prešovčanke zatiaľ neznámy páchateľ počas cestovania v trolejbuse vytiahol peňaženku z ruksaku, ktorý mala prevesený cez rameno. Spolu s peňaženkou a peniazmi jej tak ukradol aj rôzne osobné doklady. Celkovo jej vznikla škoda 45. - €.
Druhou okradnutou bola 81 ročná Prešovčanka, ktorej pri nastupovaní do trolejbusu doposiaľ neznámy páchateľ z kabelky, ktorú držala v ruke ukradol dve peňaženky. V nich mala peniaze, stravný lístok a osobné doklady. Škoda bola vyčíslená na 100. - €.
K tretej včerajšej krádeži peňaženky došlo v jednom z prešovských obchodných domov, pričom okradnutou bola 55 ročná žena z Raslavíc, okr. Bardejov. Zlodej využil nepozornosť poškodenej počas nakupovania a z tašky, ktorú držala v ruke, jej ukradol peňaženku. Žena tak prišla o peniaze a osobné doklady. Celkovo jej vznikla škoda 230. - €.
Vo všetkých troch prípadoch začali policajti trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.

Opatrnosť je najlepšia prevencia. Preto prijmite niekoľko rád, ako nedať šancu zlodejom a vyhnúť sa nepríjemnej skúsenosti.
- kabelku a tašky si vždy zapínajte. Najlepšie sú tašky s dvojitým zapínaním, napr. so zipsom aj prackou, zips môžete dodatočne zabezpečiť karabínkou, ktorú pripnete o krúžok, držiaci remeň tašky, alebo ak máte iný typ tašky alebo kabelky tak na mieste, kde sa taška zapína, ju pridržiavajte rukou,
- usilujte sa držať tašku pred sebou,
- nenechávajte peňaženku navrchu v kabelke, alebo v nákupnej taške, nenoste ju ani v priehľadných taškách, či sieťkach,
- nenechávajte peňaženku alebo kabelku pri platení tovaru bez dozoru. Ak máte veľa balíčkov, preveste si kabelku tak, aby ste ju mali na bruchu a uzáver nasmerujte k sebe.
- občas skontrolujte uzatváranie svojich tašiek.
- nenoste kabelku len tak prehodenú cez plece, hlavne v mestskej hromadnej doprave, linkách SAD a v nákupných strediskách. Stáva sa totiž, že zlodeji využijú tlačenicu a vy môžete prísť nielen o veci z kabelky ale aj o celú kabelku.
- nikdy nenoste peňaženku v bočnom vrecku kabáta a nedržte peniaze na jednom mieste.
- keď cítite, že ľudia okolo vás sa začínajú tlačiť, rýchlo sa presuňte na iné miesto a pevne si pridržiavajte tašku a presvedčte sa, že svoje veci stále máte,
- príležitosť robí zlodeja. pri platení držte peňaženku pri sebe, otvárajte ju diskrétne, aby ste nikoho neprovokovali, ak máte pri sebe viac peňazí

Strata peňazí nie je jediným dôsledkom Vašej neopatrnosti, môžete prísť aj o doklady (občiansky preukaz, cestovný pas, kreditné karty apod. ), či kľúče od auta, bytu a iné cennosti. Stratu, či krádež dokladov nahláste ihneď na polícii na č. t. 158, alebo najbližšom obvodnom oddelení Policajného zboru.
 

Vyberte región